Da li ste se ikada zapitali koje su to android aplikacije bez kojih bi život bio tužan, dosadan i, krajnje, nezamisliv? Kakvi su to aplikacijski softveri unutar naših mobilnih telefona koji olakšavaju i uveseljavaju našu svakodnevicu?

Kao što ne možemo da zamislimo kako bi neke devojke sa popularnih društvenih mreža izgledale u stvarnosti, tako ne možemo da zamislimo da prođe ni jedan jedini dan bez koriščenja nekih određenih, zabavnih i korisnih aplikacija.

Ukoliko ste se pitali koje su to android aplikacije koje su steke veliki broj simpatija širom sveta, pripremili smo vam listu onih najzanimljivijih po samo nama znanim kriterijumima. Za neke ste već čuli ili koristili, dok će vam neke biti jedno veliko otkrovenje i vaša najnovija glavna zanimacija, zbog čega će vaš društveni život sigurno ispaštati.

Evo koje su to android aplikacije u pitanju.

Android telefon u ruci

#1 HBO GO aplikacija – za zaklete ljubitelje filmova i serija 

Dosadilo vam je gledanje filmova i serija na piratskim sajtovima? Niste preterano veliki fan raznih virusa koji ometaju normalno funkcionisanje vašeg mobilnog telefona u vidu primamljivih reklama koje, teška srca, ignorišete?

Kada su tv aplikacije za android u pitanju, ukoliko želite da gledate filmove u vrhunskoj rezoluciji, bez dosadnih prekidanja, onda je HBO GO aplikacija pravi izbor za vas! Registracija je jednostavna i brza, sve je prevedno na srpski jezik što će olakšati onima koji se ne snalaze najbolje sa stranim jezicima, a otežati onima koji žele da ga uče i usavršavaju. 

#2 Telegram aplikacija – zanimljiv izbor za komunikaciju

Da li ste znali da pored Viber-a, Whatsapp-a i Messenger-a postoji još jedna zanimljiva aplikacija za komunikaciju sa ostatkom sveta? U pitanju je Telegram aplikacija za slanje instant poruka koja je stekla simpatije krajnje neobičnim ljudima kojima najpopularnije android aplikacije nisu naročito privlačne.

Telegram se ubraja u najkorisnije aplikacije za android zbog nekoliko benefita, kao što su: odlična brzina, korisnička podrška 24/7, čuvanje prethodnih poruka na svom cloud-u, ali i zbog opcije skrivenog chat-a koji omogućava tajna dopisivanja sa kim god želite. Zvuči primamljivo, zar ne?

#3 Aplikacija Duolingo – za učenje raznih svetskih jezika

Želite da usavršite engleski? Oduvek ste zamišljali sebe kako razgovarate tečno na španskom, francuskom, italijanskom? Bilo da je reč o ovako nekim korisnim stvarima ili učenju neobičnih jezika od početka, aplikacija Duolingo je najbolje rešenje koje može da vam bude od velike pomoći!

Bilo da učite unutar svoja četiri zida, ili izgovarate naglas čudne reči i fraze u javnosti koja vas sa čuđenjem gleda, gde god da se nalazite, imate sve mogućnosti i svu slobodu ovoga sveta da propričate jezik po vašoj želji. Sve što je potrebno jeste da budete uporni i da pričate sami sa sobom na jeziku koji, i dalje ne razumete baš najbolje, a svaki uloženi trud će vam se sigurno isplatiti! 

#4 Parking Manijak aplikacija – idealno rešenje za vozače

Parking Manijak je aplikacija koja nosi krajnje čudno ime, a koja je spasila mnoge vozače od krajnje nepotrebnih kazni za parkiranje. Bilo da žurite negde, pa niste baš raspoloženi da jurite tablu sa brojem telefona za plaćanje parkinga, ili ste otišli u neku zabit gde se čudite odakle tamo uopšte parking zone, ova aplikacija je uvek pravo rešenje!

Sve što je potrebno jeste da je skinete, ukucate marku i broj registarske tablice vašeg vozila i ona će vam pokazati u kojoj ste se zoni parkirali i samo jednim, ili dva klika da budemo precizniji, će vam omogućiti instant plaćanje parking mesta. 

devojka drži android telefon

#5 Shazam aplikacija – bogom dana za ljubitelje muzike

Gotovo da ne postoji aplikacija koja je toliko olakšala život mnogim muzičarima i onima koji ne mogu da zamisle život bez muzike. U pitanju je Shazam, koja se ubraja u najbolje android aplikacije ikada, zahvaljujući neverovatnoj preciznosti u prepoznavanju pesama iz svih krajeva sveta, i žanrova.

Uz pomoć ove aplikacije, nećete više imati potrebu da kucate na youtube-u “Nanana -na -na” i varijacije na temu, jer će vam ona u roku od par sekundi prikazati i ime izvođača, naziv pesme i fotografiju sa tog albuma, molim lepo.

#6 My Patrol – za uspešno izbegavanje policije na putu

My Patrol aplikacija, odnosno Moja patrola, je čuvena aplikacija koja uspešno pomaže mnogim vozačima u izbegavanju susreta sa policijom u saobraćaju. Bez obzira na to što vozite po svim propisima, zaustavljanje od strane policije mnogima nije baš najomiljeniji susret koji su priželjkivali na putu.

Ova čuvena radar aplikacija za android je spasila mnoge vozače u saobraćaju od plaćanja kazni i zato se našla na listi android aplikacija bez kojih bi život zaista bio nezamisliv u 21. veku!


#7 HERE WeGo – najbolja navigacija za android telefon

Ukoliko ste se pitali koja je to najbolja navigacija za android mobilni telefon, odgovor je HERE WeGo aplikacija. Zahvaljujući ovoj aplikaciji, više nećete morati da razmišljate o tome koja se ulica kako zove, koji je najbrži put do vašeg odredišta, niti da ćete se zaglaviti u nekoj zabiti, prilikom putovanja u nepoznate krajeve.

Ovo je najbolja android aplikacija za navigaciju zato što je brza, jednostavna, tačna i veoma praktična za upotrebu.

#8 YouCam Perfect aplikacija – za neprepoznatljivu lepotu

Želite da podelite svoju fotografiju na Instagram i fejsbuk koja će očarati sve vaše pratioce i virtuelne prijatelje zbog vaše neprikosnovene lepote? Ne zaboravite da upotrebite YouCam Perfect koja se svrstava u najkorisnije aplikacije za android jer svima omogućava nestvarnu, virtuelnu lepotu koja se sreće samo na društvenim mrežama!

Bez ove aplikacije, mnoge pripadnice lepšeg pola bi izgubile mnoštvo lajkova i pratioca, i njihov “uvek savršen život” ne bi bio ni nalik na onaj kakvim ga danas pratimo, tačnije, poznajemo. 

#9 Popcorn Time aplikacija – birajte omiljenu seriju ili film 

Još jedna u nizu aplikacija koja se ubraja u najbolje android aplikacije jeste Popcorn Time. Ovo je idealna aplikacija za sve one koji sami žele da odaberu svoju omiljenu seriju ili film, u moru najrazličitijih žanrova.

Bilo da vam se gleda dokumentarac, akcija, komedija, ili vas je devojka naterala da pogledate, u najavi, dosadnu romantičnu komediju, Popcorn Time aplikacija vam nudi sve ono što možete da poželite! 

Birajte aplikacije uz koje vam je život lepši i zabavniji

Ko kaže da su sve aplikacije osmišljene samo i isključivo da nam život bude lakši? Dok razgledate razne aplikacije na vašem mobilnom koji ste prethodno obezbedili sa savršenom maskom i kvalitetnim, otpornim staklom za ekran, važno je da shvatite jednu stvar.

Idealne android aplikacije su one koje će vas zasmejati, zabaviti i uneti malo živosti u često dosadnu, svakodnevnu rutinu. Birajte takve aplikacije i obezbedite sebi sate i sate dobre zabave, jer na kraju krajeva, one su zato i osmišljene na prvom mestu!