Gaming industrija se trenutno nalazi u ekspanziji, pa je sve više mladih igrača entuzijasta koji sata provode u virtualnom svetu. Bilo da se bavite igranjem igrica iz hobija ili ste profesionalno angažovani, biće vam potrebna adekvatna oprema za bolji nastup i veći ugođaj.

Jedna gejmerska soba podrazumeva prostor potpuno posvećen virtualnoj zabavi, sa adekvatnim rasporedom kvalitetne gaming opreme neophodne za najbolji mogući doživaljaj tokom igranja igrica.

Primetićete osetnu razliku u svojim igračkim sposobnostima i bolji napredak iz dana u dan. Virtualne bitke doživećete na jedan potpuno drugačiji način kada je ceo prostor prilagođen gejmerskim potrebama. Programirajte sopstvenu gejmersku sobu tako da svaki element bude dodatni pomoćnik izoštrenim čulima tokom trajanja partije.

U nastavku teksta možete saznati šta je to što je potrebno jednoj gejmerskoj sobi i kako napraviti najbolje moguće uslove za gaming.

Potrebno je da gejmerska soba bude što opremljenija

Količina opeme koja je potrebna jednom gejmeru zavisi od njegovih ambicija i posvećenosti igricama. Profesionalni igrači moraju biti opremljeni najkvalitetnijim proizvodima iz ove kategorije, kako bi njihov igrački kvalitet zaista došao do izražaja i bio reprezentativan.

Potrebno je napraviti adekvatan raspored i postaviti stvari na svoje mesto. Za sam početak, pronađite mesto gde ćete postaviti svoj gejmerski sto, jer on sam po sebi zauzima puno prostora, a neophodan je za smeštanje svih drugih elemenata opreme. Karakteriše ih velika površina radnog dela kao i odličan raspored, sa jasno prilagođenim pregradama za svaki deo opreme.

Mnoge današnje igirce, naročito u multiplayer varijantama zahtevaju od igrača potpuni fokus na zvčne efekte, koračanje protivnika i ostalo. Zbog toga se sve više koriste gejmerske slušalice koje pružaju igraču mogućnost da se potpuno izoluje od spoljnog zvuka i maksimalno fokusira na svaki korak, šum ili pucanj u partiji.

Pored kvalitetnog audio doživljaja, u najmanju ruku jednaku važnost igra precizna kontrola u zahtevnim igricama sa naprednim gameplay sistemima. To je razlog zašto mnogi gejmeri sada sve više ulažu u gaming miševe i gaming tastature, te ne čudi što se zarad boljih performansi tokom igre, ulaže sve više novca u ove posebne komponente.

prostorija sa kvalitetnom opremom za gejmereDekoracije gaming soba za što prijatniji boravak

Ukoliko si profesionalni gejmer ili prosto voliš da se opustiš sa prijateljima i porodicom uz neke od najnovijih naslova igara, napravi sebi potpuni ugođaj i dekoriši prostoriju za igranje u modernim futurističkim tonovima.

Gejmerska soba može biti zasebna prostorija, što i jeste najbolje moguće rešenje, kako bi dizajn enterijera mogao da potpuno odudara od ostalih soba i bude pravi mali kutak za igranje igrica.

Dizajnirajte zidove u ovoj prostoriji tako da budu savršen odraz vaših omiljenih igara, odnosno prepuni boja, tonova, motiva dominatnih u igricama koje najviše igrate. Odvojite prostor na zidu za stikere, slike, crteže i druge kreacije omiljneih karaktera, kao i policu koju možete ukrasiti mini modelima iz video igara.

Celokupna oprema koja čini gejmersku sobu je sama po sebi dizajnirana tako da izgleda moderno i minimalistički. Preporuka je da se svi proizvodi nabave u jednoj prodavnici i tako najbolje moguće usaglase po pitanju izgleda i specifikacija.

Nepotrebno je popunjavati ovaj prilagođen prostor nameštajem, koji nije namenjen potrebama igrača. Sve dodatne police i plakari mogu biti odličan izbor za skladištenje opreme, igrica i konzola.

Udobnost za igrače i goste na vrhunskom nivou

Za dodatnu udobnost tokom igranja igrica, profesionalni gejmeri podrazumevaju korišćenje gejmerske stolice, jer su savršeno prilagođene anamtoskoj građi čoveka. Zbog toga gejmeri mogu sedeti satima bez osećaja bola u kičmi, rukama i ramenima.

Alternativa su uve omiljene lazy bag fotelje, kao i veliki udobni kauči koji mogu da smeste više igrača ili gostiju. Gejmerska soba ne mora biti isključivo mesto gde ćete sami boraviti, već ovde možete okupljati svoje prijatelje i porodicu, te provoditi savršene zajedničke trenutke.

Pomoćne plastične i drvene stolice zaista nisu rešenje u pogledu smeštaja igrača, stoga se potrudite da obezbedite maksimalan komfor za sve goste. Ukoliko ste se kao ekipa upustili u celodnevni turnir, udobnost tokom višečasovnog gejminga jeste neophodna.

tastatura za gejmereKvalitetno osvetljenje doprinosi značajno većem ugođaju

Osvetljenje gejmerske sobe je jedan od bitnijih elemenata za celokupan doživljaj. Kao što su i bioskopske sale prilagođene usmeravanju pažnje gledalaca ka paltnu uz maksimalnu udobnost, takav je slučaj i tokom igranja igrica.

Najbolje rešenje je sprečiti dotok prirodnog spoljašnjeg svetla, zato što ono ima sklonosti da se meša sa efektima i svetlošću sa monitora i tako kvari kompletan vizualni doživljaj.

Čest izbor ljubitelja video igara za opremanje gejmerske sobe jesu LED osvetljenje, svetla na plafonu i disko svetla u cilju boljeg uklapanja u dekoraciju prostorije za ovu namenu. Partije u igricama mogu trajati poprilično dugo, te je zato neophodno kvalitetno osvetljenje koje neće smetati očima igrača i naškoditi vidu.

Neophodna je i zvučna izolacija gaming sobe zbog ostalih ukućana i boljeg doživljaja

Pojedine igrice se prosto ne mogu igrati sa utišanim zvukom, jer su audio efekti ti koji poboljšavaju kompletan doživljaj. Bez obzira da li je to driftovanje automobilom u najnovijem Asphalt-u ili rafalna paljba automatskog oružja u Call of Duty-u, sigurni smo da ćete želeti da vaše gaming zvučnike pojačate “do daske”.

Koliko god da vi uživate u zvučnim efektima svojih omiljenih naslova, potrudite se da vaši ukućani i komšije ne ispaštaju zbog igranja. Dodatna izolacija zidova i gumene trake na ivicama vrata i prozora jesu odlično rešenje za izolaciju zvuka i njegovo zadržavanje u sobi. Klizna drvena ili staklena vrata su takođe odlično rešenje za izolaciju, a pritom doprinose estetici enterijera.

Takođe, zvuk tada neće odlaziti ni spolja, tako da ćete imati osećaj kao da se nalazite u jednom potpuno izolovanom svetu, iako se vaša gaming soba nalazi samo nekoliko koraka od dnevne sobe. Provedite noćni maraton ili savršeno nedeljno popodne u vašem virtualnom svetu, tako da nikome ne smetate, a da zabava bude potpuna.

Gejmerske sobe su idealno rešenje za prave ljubitelje igrica i profesionalce u video gejmingu. Pružaju sve pogodnosti koje ne možete imati u klasičnim igraonicama, maksimalnu udobnost, komfor i opremu po vašoj želji. Ovde se možete poptuno izolovati od vojih problema i obaveza, te se upustiti u svet virtualne magije i najkavalitetnije zabave

Ukoliko još uvek niste sigurni gde možete nabaviti potrebnu opremu i učiniti da vaša gejmerska soba bude savršeno mesto, Maskoteka online shop je za vas pripremila odličnu ponudu asortimana proizvoda za gaming. Pogledajte šta smo to pripremili za vas i poručite online veoma brzo i lako. Dostava na kućnu adresu je moguća u roku od 24h ukoliko se proizvod poručuje od ponedeljka do četvrtka.