Od glomaznih gramofonskih ploča do slušanja muzike na internetu, danas je muzika dostupna u najrazličitijim formatima. 

Skidanje muzike na telefon polako postaje poput DVD-ija u doba Netfliksa, pored svih platformi i aplikacija koje pružaju praktično neograničene mogućnosti za slušanje numera. Međutim, i dalje je proveren metod da uvek imate vašu plejlistu na telefonu čak i kada niste povezani na internet. 

Uz sve to, postoji nešto relaksirajuće u tome da imate omiljene pesme na pametnom uređaju, a da ne zavisite od loših internet konekcija. U nastavku teksta navešćemo najlakše načine za skidanje muzike na telefon, i objasniti kako se koriste neke od platformi koje će vam biti korisne.

YTMp3 – skidanje muzike sa YouTube na telefon

YouTube, iako primarno sajt za video sadržaj, i dalje je jedno od najpopularnijih mesta za slušanje muzike, prevashodno zato što na YouTube-u možete pronaći gotovo svaku pesmu koja vam padne na pamet.

Ako želite da znate koji su sajtovi za skidanje muzike na telefon, YTMp3 je najčešće korišćena web lokacija koja vam omogućava da skinete svoje omiljene numere direktno sa YouTube aplikacije potpuno besplatno. Sve što treba da uradite je da:

 • Pronađete željenu pesmu
 • Unesete URL u predviđeno polje
 • Kliknete na dugme convert
 • Kliknete na dugme download

Naglasićemo da će kvalitet zvuka biti lošiji zbog samog konvertovanja, premda verovatno nećete primetiti razliku na prvo slušanje.

Vodite računa o muzici koja je zaštićena coryright-om jer njihovo neovlašćeno preuzimanje podleže krivičnoj odgovornosti, stoga skidanje muzike na telefon nemojte olako shvatati.

Iako su male šanse da će vas čak na Balkanu stići ruka pravde zbog piraterije, nemojte se začuditi ako vam jednog dana stigne drakonska kazna. Ukoliko ipak ne želite da kršite autorska prava, preporučićemo besplatne i plaćene aplikacije za skidanje muzike, a pojasnićemo i kako one funkcionišu.

muškarac sa slušalicama na železničkoj staniciSpotify – najpopularniji striming muzike

Spotify je najpopularnija usluga striming muzike sa preko 280 miliona aktivnih korisnika mesečno. Nude tri vrste pretplata – Spotify Free, Spotify Premium (9,99 USD) i Spotify Family (14,99 USD). Spotify daje korisnicima pristup milionima pesama, podkastova i video zapisa izvođača iz celog sveta. 

Možete preuzeti platformu za Android i iOS, ili joj pristupite preko bilo kojeg pretraživača.

Iako strimovanje pesama ne troši internet ni izbliza kao strimovanje video zapisa, i dalje će potrošiti prilično megabajta koji su uglavnom ograničeni, pogotovo ako ste stalno u pokretu sa slušalicama u ušima.

O tome su razmišljali i kreatori ove popularne platforme, stoga su upakovali paket usluga u pristupačnu premium verziju koja omogućava Spotify offline opciju. Kako se ona koristi?

 • Preuzmite Spotify aplikaciju sa Google Play ili AppStore prodavnice
 • Otvorite aplikaciju i uživajte u nekoj od 70 miliona pesama
 • Kliknite na dugme “Preuzmi” i sa telefona slušajte pesmu kada ste offline

Ono što je čudno je da ne postoji način za preuzimanje pojedinačnih pesama, već samo celog albuma ili plejliste.

Spotify možete koristiti besplatno, ali njegove funkcije su ograničene. Međutim, i dalje imate mogućnost da pristupite svim plejlistama, slušate novu muziku i da je delite sa kim želite.

SoundCloud – Spotify alternativa

SoundCloud je alternativa Spotify-u sa velikim izborom muzike iz čitave zajednice muzičkih stvaralaca na svetu, a predstavlja idealno rešenje za skidanje muzike za telefon besplatno.

Osim što omogućava skidanje muzike za telefon besplatno, podržava i mogućnost deljenja muzike i direktnog povezivanja sa umetnicima. Očekivano, sama aplikacija vam preporučuje pesme i podkastove na osnovu vaših preferencija.

Osim toga, platforma direktno povezuje izvođače sa fanovima što stvaraocima daje mogućnost da dobiju besplatnu statistiku i povratnu informacije od SoundCloud zajednice.

SoundCloud dokazuje da fraza “Ne postoji besplatan ručak” nije u potpunosti tačna, jer je ova platforma potpuno besplatna kako za muzičare tako i za slušaoce. 

Skidanje muzike na telefon započnite nakon što napravite nalog, jednostavnim klikom na download dugme.

Ipak, imajte u vidu da autor pesme može da onemogući preuzimanje numere za svoje slušaoce. Ako ne vidite dugme za skidanje datoteke, to znači da autor nije želeo da je imate u vašem telefonu. Neke pesme zahtevaju da lajkujete Facebook stranicu da biste preuzeli pesmu.

Za razliku od Spotify-ja o kojem smo govorili u tekstu iznad, na SoundCloud-u se mogu preuzimati samo pojedinačne numere, dok plejliste nisu dostupne. 

Ako želite da slušate samo pesme koje ste već skinuli, bez daljeg striminga i trošenja ograničenog interneta, uključite offline režim: 

Settings>Playback>Offline. 

Takođe, imate opciju da zabranite SoundCloud-u da koristi vaš internet, već da strimuje isključivo kada je telefon povezan na WiFi. 

Ipak, postoje razni dodaci kao što je Xposed Framework koji se integriše u SoundCloud aplikaciju, stvarajući dodatnu opciju u meniju – tri tačke, preko koje možete da skidate numere.

bezicne slušaliceTubeMate – preuzimanje muzike i video zapisa

Ova aplikacija je napravljena za ljude koji vole da gledaju YouTube snimke. Zašto instalirati drugu aplikaciju za gledanje video klipova sa YouTube aplikacije? 

Zato što TubeMate ujedno omogućava skidanje muzike sa YouTube na telefon, odnosno da preuzmete video zapis na svoj računar ili mobilni. Kada skinete video sačuvaće se u vašem skladištu, pa ga možete uvek pogledati kasnije čak i bez interneta. 

Međutim, to nije najbolji deo aplikacije TubeMate

Najbolji deo ove aplikacije je što možete preuzeti video zapise iz drugih izvora kao što su Dailimotion, Vimeo, Metacafe, Vuclip i mnogi drugi – TubeMate je nešto kao univerzalna ekstenzija za skidanje klipova sa interneta.

Možete da preuzmete video zapise u bilo kom formatu, a TubeMate vam nudi da izaberete kvalitet od najnižeg do najvišeg. 

Šira zajednica je prepoznala TubeMate kao jednu od najboljih aplikacija za skidanje muzike na telefon. Zbog čega je to tako?

 • Potpuno je besplatan (nema skrivenih troškova)
 • Direktno učitava YouTube snimke
 • Korišćenje je jednostavno i brzo
 • Skida video zapis u formatima 240p, 480p, HD i Full HD

Ipak, kao mana se ističe to da je dostupna samo za Android operativni sistem, pa ako ste se pitali kako skinuti muziku na Android telefon, sada znate.

Aplikacije nema na Google prodavnici, zato je jedina opcija da skinete TubeMate sa zvaničnog web sajta. 

Prvo prijavite svoju email adresu, a nakon toga će link za preuzimanje stići u prijemno sanduče. Ponekada će se od vas tražiti da lajkujete profil izvođača ili da se pretplatite na njegov YouTube kanal, što je uobičajeno za sajtove koji vam omogućavaju besplatno skidanje muzike na telefon.

slušalice i telefon crne bojeApple Music – muzički katalog za iOS i Android

Apple Music je centralno mesto na kojem možete čuvati ne samo muziku koju ste skinuli iz iTunes kataloga, već i numere koje ste skinuli sa CD-a, prebacili sa računara ili preuzeli sa interneta.

Usluga striminga takođe nudi preporuke prilagođene vašim interesovanjima, kao i internet radio, mogućnost slušanja muzike kada niste povezani na internet, plejliste i intergraciju sa Siri asistentom na iOS uređajima.

Koliko košta Apple music?

Apple Music je besplatan tri meseca kada se prijavite za probni period, nakon čega su vam na raspolaganju tri plana. Individualni plan košta 9,99 USD mesečno, dok porodični paket, dostupan za šest osoba košta 14,99 $ mesečno. 

Ukoliko uzimate aplikaciju sa prijateljima, trošak će biti znatno manji.

Aplikacija kombinuje vašu ličnu muzičku biblioteku sa ogromnim katalogom od preko 60 miliona pesama, zajedno sa radiom, TV emisijama, filmovima i muzičkim spotovima. 

Apple Music je dostupan na svim Apple uređajima – zamenio je staru aplikaciju Music na iPhone i iPad uređajima i integrisan je na Mac prenosnike. Osim toga, dostupan je za preuzimanje i na Android uređajima.

NewPipe – nezvanični Yotube klijent

NewPipe je besplatna aplikacija za reprodukciju medija koja se smatra nezvaničnim YouTube klijentom. Aplikacija se automatski otvara kao YouTube interfejs, a može se praktično koristiti kao alternativa zvaničnoj aplikaciji.

Jednostavno izaberite video zapis koji želite da preuzmete, a zatim kliknite na ikonicu za preuzimanje u gornjem desnom uglu. Odaberite želite li da se preuzme kao video ili audio, kao i u kom formatu.

Takođe, u toku je beta testiranje opcije da se prebacite na SoundCloud, stoga možemo da pretpostavimo da će ova aplikacija u budućnosti pružiti više mogućnosti korisnicima. 

Ako pogledamo statistički, broj korisnika eksponencijalno raste. Zato nema sumnje da će kompanije neprestano poboljšavati korisničko iskustvo implementiranjem nove tehnolgije koja svakim danom postaje naprednija.

Procenjeno je da 5 milijardi ljudi na svetu koristi mobilni telefonpostao je naša “desna ruka” i svojevrsni prozor kroz koji posmatramo svet. 

Preko njega komuniciramo, surfujemo po internetu, pratimo vesti, slušamo muziku, a to je samo mali delić svih mogućnosti koje nam moderne inovativne tehnologije pružaju.