Mobilni telefoni polako, ali nesumnjivo preuzimaju sve značajniju ulogu u našim životima, pa pored toga što su već postali naši mali džepni računari, sve više dobijaju na značaju prilikom gledanja televizije. 

Gledanje televizije je u velikom broju slučajeva vezana za vreme provedeno sa porodicom i ćaskanje ispred malih ekrana. Međutim, ukoliko želite da se fokusirate na svoju omiljenu seriju samostalno, to možete uraditi tako što ćete vaš omiljeni program pratiti putem telefona gde god poželite

Upravo se zbog toga često postavlja pitanje – Kako gledati tv na mobilnom telefonu?

Mogućnost gledanja televizije putem mobilnih uređaja dale su aplikacije za gledanje tv-a na telefonima različitih proizvođača. Zato danas možete pratiti vaše omiljene programe na Android i iPhone mobilnim uređajima, potpuno bezbedno, bez straha od napada virusa

U nastavku teksta pročitajte koje smo to aplikacije izdvojili za vas.

#1 Apple tv aplikacija – podržava novu streaming platformu kompanije Apple 

Aplikacija za gledanje tv-a na iPhone mobilnim telefonima pruža korisnicima mogućnost da se pretplate na njihov novi tv program. 

Kompanija Apple je još 2019. godina pokrenula Apple tv plus, novu streaming platformu na tržištu kao direktnog konkurenta Netflix-u i Amazon Prime-u. Za vlasnike bilo kog uređaja pomenute kompanije gledanje ovog televizijskog programa besplatno je prvih godinu dana. 

Gledanje ovog televizijskog programa omogućeno je između ostalog i preko Apple tv aplikacije koja je dostupna samo na uređajima iPhone i iPad. Aplikacija pruža mogućnost gledanja originalnog sadržaja istoimene televizije, ali i praćenje omiljenih emisija, filmova, sportskog sadržaja i vesti. 

Sasvim jednostavno se možete pretplatiti na druge kanale i uživati u programu bilo kod kablovskog operatera. Bitno je napomenuti da različite usluge i funkcije koje omogućava aplikacija nisu dostupne u svim državam podjednako

Pretplatom na Apple tv kanale možete posmatrati sadržaj bez oglasa ili ga preuzeti radi gledanja offline.

Klikom na Watch Now, odaberite kolonu Channels i željeni kanal za gledanje. Tapnite na dugme za pretplatu i isprobajte probnu verziju, ali i sve najbitnije informacije o detaljima pretplate.

Pretplata se takođe može promeniti ili otkazati veoma jednostavno klikom na dugme Settings, klik na vaše ime, kada će nakon toga biti ponuđena opcija Subscriptions, gde možete odabrati željeni tip pretplate. 

Takođe, opcija Settings sadrži i dugme TV Provider gde možete odabrati kablovskog ili satelitskog operatera i prijaviti se, odnosno pretplatiti za gledanje njegovog akreditovanog sadržaja.

Još jedna bonus opcija se odnosi na mogućnost povezivanja aplikacije sa drugim podržanim aplikacijama za strimovanje. Tapnite na Watch Now, listajte ka dole do Streaming Apps i pogledajte koje su to dostupne aplikacije za gledanje novog sadržaja ili nove epizode.

prikaz ikonica mobilnih aplikacija#2 EON aplikacija – veoma popularna na našem tržištu

EON tv aplikacija za gledanje omiljenog televizijskog sadržaja pruža podjednaku mogućnost korisnicima iPhone-a i Androida da je koriste i potrošačima na našim prostorima daje savršen odgovor na pitanje – Kako gledati tv na mobilnom telefonu?

Jedini uslov je da posedujete poslednje verzije preporučenih operatvnih sistema i da budete pretplatnik SBB provajdera. Kod iPhone mobilnih uređaja u pitanju su verzije 10, 11, 12, 13, dok za Android važe verzije operativnog sistema 5, 6, 7, 8, 9, 10.

EON mobilna aplikacija veoma je jednostavna za aktivaciju i može se obaviti u samo nekoliko jednostavnih koraka i obavlja se isto za Android i iPhone mobilne telefone. 

Za početak je neophodno preuzeti SBB EON aplikacija sa Play Store-a kada su u pitanju Android uređaji, odnosno App Store za iPhone. Nakon toga je proces aktivacije identičan kod obe vrste telefona. 

Sledeći korak je odabir jezika i provajdera NetTVplus. Nakon toga sledi prijava na login strani gde se unose email i lozinka za Moj NetTV portal koji morate imati radi pristupa aplikaciji. Ukoliko ste pravilno obavili korake prema naznačenim uputstvima, pojaviće vam se EON znak na početnom ekranu. Ikonica kanali u donjem delu ekrana pruža opciju za odabir tv programa ili radio stanice. Jedan klik, malo strpljenja da se učita program i tu ste.

EON aplikacija za telefon pruža mogućnost gledanja programa 7 dana unazad i vraćanje na početak filma, serije ili bilo koje druge propuštene emisije. Radi kompletnog ugođaja, vraćeni sadržaj se može premotavati i pauzirati, što daje potpunu fleksibilnost prilikom gledanja programa.

Ukoliko ništa ne želite da propustite i pogledate sve što želite na svom telefonu uživo bilo gde da se nalazite, aplikacija pruža opciju za aktiviranje podsetnika za gledanje programa. Elektronski programski vodič dostupan je i na telefonima, pa tako možete videti televizijsku šemu za 3 dana unapred. 

Klikom na bilo koji kanal u prozoru sa datumom je moguće odabrati dan koji želite, a na sredini naslovne slike željene emisije potrebno je kliknuti na zvonce. Pregled odabranih podsetnika za gledanje programa možete pronaći u opciji Moji sadržaji >Podsetnik.

EON video klub je omogućio i gledanje programa iz svog paketa tako što se započeto gledanje bilo kog sadržaja može nastaviti na drugom uređaju. Ukoliko morate da izađete iz kuće ili se prosto pomerite od tv-a u dnevnoj sobi, aplikacija na mobilnom telefonu vam pruža mogućnost da nastavite sa gledanjem programa bilo gde.

mobilni telefon i muške ruke#3 Orion tv aplikacija za gledanje televizije 

Orion tv aplikacija je još jedna od aplikacija koja u našoj zemlji pruža praćenje televizijskog programa uživo. Dostupna je korisnicima svih mreža, a karakteriše je jednostavna i brza instalacija. 

Orion aplikacija za praćenje televizijskog programa zahteva dobar protok interneta, kako bi predviđen kvalitet slike bio na odličnom nivou. Preko ove aplikacije možete gledati tv sadržaj bilo gde putem vašeg mobilnog uređaja i gledati ponuđene atraktivne kanale svih žanrova.

Poseduje mogućnost praćenja programa 7 dana unazad i opciju za zaustavljanje i premotavanje istog. Elektronski programski vodič zadužen je za stavljanje željenog programa u kalendar, što služi kao podsetnik. 

Gledanje televizije preko Orion aplikacije moguće je besplatno ili uz naplatu ukoliko pristupate aplikaciji iz drugih mreža. U tom slučaju možete odabrati Prepaid ili Pro prepaid pakete sa znatno više kanala, bez reklama, sa opcijom premotavanja.

Za praćenje tv sadržaja potrebna je konekcija sa brzinom protoka od 2Mbps i savetuje se gledanje sadržaja preko WiFi konekcije zbog velike potrošnje internet saobraćaja. 

#4 Rokkr aplikacija – gledanje tv sadržaja iz celog sveta

Gledanje omiljenog televizijskog sadržaja na mobilnim telefonima nije isključivo vezano za aplikacije zvaničnih provajdera, već postoje i alternativna rešenja za uživanje u omiljenim tv programima. 

Jedna od opcija je aplikacija Rokkr, koje više nema na Play Store-u, ali je moguće pokrenuti je preko instalacijske datoteke putem pretraživača. Nakon instalacije, potrebno je u polje Enter URL ukucati “huhu.to” i možete uživati u televizijskim programima iz sveta i regiona. 

Sve je popularnija na našim prostorima, jer omogućava praćenje svih događanja u svetu, sportskog i filmskog sadržaja, ali i mnogo čega drugog. Ukoliko se izgubi konekcija prilikom gledanja, postoji šansa da je vaš internet provajder umešao prste. U tom slučaju se možete konektovati na VPN i bezbedno gledati televiziju putem ove aplikacije. 

Nadamo se da je ovaj tekst uspeo da odgovor na pitanje – Kako gledati tv na mobilnom telefonu? Predstavili smo neke od najpopularnijih svetskih, ali i domaćih aplikacija za gledanje tv sadržaja na telefonu bilo gde. Pored toga, dali smo vam ideju za nešto alternativniji pristup ovoj aktivnosti, a preporučujemo da i sami obavite istraživanje za još novih rešenja. Gledanje televizije sa razvojem mobilnih aplikacija u tu svrhu dobija potpuno novu dimenziju. Isprobajte, a verujemo da će vam se dopasti!